Γεώργιος Γραμματικός PD Dr. med.

Γαστρεντερολόγος – Ειδικός Ηπατολόγος

Ο ιατρός Γραμματικός, Γεώργιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και μετά την αποφοίτηση του από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης μετέβη στο εξωτερικό όπου και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστήμιων του Έσσεν (Γερμανία) και της Ζυρίχης (Ελβετία).

Μετά την αποφοίτηση του το 2007 εργάσθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Φρανκφούρτης όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με Άριστα το 2011 και την εξειδίκευση του ως Ειδικός Παθολόγος το 2014.

Έλαβε τον τίτλο του Επίκουρου Καθηγητή (Habilitation) το 2017 και εργάσθηκε ως επιμελητής (Oberarzt) στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Φρανκφούρτης λαμβάνοντας παράλληλα την ειδικότητα του Ειδικού Γαστρεντερολόγου/Ηπατολόγου το 2018.

Ο ιατρός είναι συγγραφέας μιας πληθώρας δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά που έχουν λάβει >700 βιβλιογραφικές αναφορές και είναι κάτοχος πατένταςκαινοτόμου ορολογικού διαγνωστικού του ηπατοκυτταρικού καρκίνου. Επίσης έχει λάβει ερευνητικές υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και από τo γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi). Το ερευνητικό του έργο τιμήθηκε με το ετήσιο βραβείο της εταιρείας Γαστρεντερολογίας της περιφέρειας του Ραιν/Μαιν το 2015 και με το ετήσιο ερευνητικό βραβείο της εταιρείας Γαστρεντερολογίας Μέσης Γερμανίας το 2016. Ο ιατρός έχει παρουσιάσει πλήθος ανακοινώσεων και ομιλίων σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.

Από τον Νοέμβριο του 2018 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα στο ιδιωτικό του ιατρείο και είναι συνεργάτης της κλινικής Άγιος Λουκάς. Παράλληλα παραμένει Επικ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, όπου εκπληρώνει τακτικά το διδακτικό και ερευνητικό του έργο

Για το λεπτομερές ερευνητικό έργο του ιατρού: